• Attention!

  Do you want to register, log in or log out, or subscribe to our newsletter? Then click My account

Voorwaarden

Voor uw gemak zijn deze voorwaarden in een FAQ-stijl opgemaakt.

Wat is het Collectief?
Het Collectief is een groep mensen die een gemeenschappelijke hobby hebben die bestaat uit het fysiek versturen van ansichtkaarten naar mensen met dezelfde hobby over de hele wereld.
Via dit collectief heeft men inspraak in het assortiment en door gezamenlijk in te kopen kan de prijs per kaart zeer laag gehouden worden.

Wat zijn de voorwaarden voor leden?
Leden die per 1 december 2018 lid waren van het Collectief blijven lid onder de volgende voorwaarden:
U blijft lid zolang u binnen een termijn van een jaar tenminste eenmaal een bestelling plaatst en deze wordt afgehandeld. Telkens wanneer u als lid een bestelling plaatst en afhandelt schuift uw lidmaatschap op naar een nieuwe datum. Deze datum is 365 dagen nadat de bestelling is geplaatst en afgehandeld. De einddatum van het lidmaatschap schuift dus telkens op.
Besteld u niet meer of na het verstrijken van de einddatum? Dan verliest u automatisch het lidmaatschap. Natuurlijk blijft u welkom maar u heeft geen recht meer op ledenkorting.

ps.Het Postcrosscollectief registreert geen nieuwe leden meer.

Wie verzorgd de administratie?
Klik hier om kennis te maken met de administratie.
De administratie van het Collectief heeft respect voor haar deelnemers en zal iedereen gelijkwaardig behandelen.

Wat wordt er in de administratie opgenomen?
a. De n.a.w. gegevens van de deelnemers voor zover die worden verstrekt. Hiervoor is de juiste (volledige) naam en een geldig e-mailadres altijd verplicht.
b. De gedane transacties. Wat is gekocht en wanneer? (backup)
c. Uw bankgegevens worden niet in onze administratie opgenomen.

Is de organisatie statutair vastgelegd?
De opzet is een Collectief en geen vereniging of stichting. Ook is het geen onderneming. Het webbeheer en de bijbehorende deelnemersadministratie zijn hobby’s van een van de deelnemers en daardoor heeft het dus geen enkel juridisch recht of verplichting.

Dit Collectief is opgericht door particulieren en bedoeld voor mensen die als hobby graag ansichtkaarten versturen.
De meeste klanten van dit collectief zijn postcrossers maar ook andere kaartliefhebbers zijn welkom om hier goedkope kaarten te bestellen.

Het Postcrosscollectief.com is geen webwinkel.
De opbouw van de website heeft het karakter van een webwinkel omdat dat gemakkelijker werkt bij het bestellen van kaarten.
Doordat het Postcrosscollectief geen webwinkel is hoeft zij zich ook niet te houden aan de wetgeving voor webwinkels zoals die in Nederland wordt toegepast.
De deelnemer koopt bij particulieren en rekent af via een bankoverschrijving, betaalverzoek via iDEAL of via Paypal.

Indien een bestelling niet of niet compleet, dan wel beschadigd wordt ontvangen, kunt u contact opnemen met de administratie via e-mail of via de contactknop op de website.
U ontvangt snel een voorstel om het probleem naar tevredenheid op te lossen.

Wie betaalt de kosten voor bezorging?
De afnemer. De bestellingen worden degelijk verpakt.
Tijdens het afronden van de bestelling dient men akkoord te gaan met de verzendkosten. De verzendkosten worden automatisch berekend en verwerkt in de bestelling. De verzendkosten zijn vastgesteld door Postnl.
U kunt in de verzendkostentabel op de site bekijken hoeveel kaarten u voor een bepaald verzendbedrag kunt laten versturen. Het kan extra voordelig zijn om hier goed mee om te gaan.

Comments are closed.

 • Dutch for Dummies

  Bent u nog op zoek naar letters uit het alfabet Dutch for Dummies?
  Er is nog een aantal letters verkrijgbaar. (€ 0,25 p.st.)
  Laat via een e-mail weten welke letters u wilt en wij voegen die aan uw bestelling toe of verzenden ze in een aparte bestelling.

  De volgende letters zijn NIET meer verkrijgbaar: G;T;Q;X;Y;Z